Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stolný tenis

Obecný športový klub / OŠK, oddiel Stolného tenisu

Miesto konania súťažných stretnutí a tréningy družstva: kultúrny dom v Liptovskom Petre 

Tréningy družstva: každý utorok od 18:00 hod. – 20:00 hod. 

Súťažné zápasy a tabuľka 2023/2024: podľa rozpisu OSTZ Liptovský Mikuláš https://www.stolnytenis.info/liga/sezona-2023-24-7-liga-muzi-ostz-liptovsky-mikulas/tabulka

 

Súťažný ročník 2023 / 2024

7. liga muži okres Liptovský Mikuláš 

Súpiska mužstva Liptovský Peter:

1.  Ján Murtin                            

2. Ľubomír Volf                              

3. Milan Nemsila                          

4. Ivan Jurík                       

5. Ladislav Kára                  

6. Peter Brezina

7.  Štefan - Chebeň

8.  Pavol Lojdl – nehrajúci konzultant mužstva

Cieľ klubu pre ročník 2023/2024: umiestnenie v hornej časti tabuľky a tým sa vyhnúť boju o záchranu v súťaži.

 

Z histórie stolnotenisového klubu

Napriek rôznym ťažkostiam, ktoré boli a sú spôsobované rozdielnou výkonnosťou hráčov, na ktorú vplýva rodinné prostredie, ale hlavne pracovné možnosti každého z hráčov, darí sa i vďaka podpore starostov a poslancov obecného zastupiteľstva Liptovského Petra, udržať na slušnej výkonnostnej úrovni stolnotenisovú súťaž v obci Liptovský Peter. 

Pri založení klubu stolného tenisu v r. 1988, ktorý pôsobil pod názvom Družstevník Liptovský Peter až do r. 2017, boli zakladajúcimi členmi hráči: Emil Drugaj, Čatloš, Ján Murtin, Ľubomír Volf, Peter Kompiš. Tak ako niektorí hráči časom odchádzali, dochádzalo postupne k zmenám a prichádzali: Pavol Lojdl, Tomáš Kubica, Milan Nemsila, Vendelín Berník.  Neskôr sa do súťažného procesu zapojili Roman Dronzek, Michal Blišťan, Štefan Chebeň a Július Kubovčík.  

V súčastnosti je hlavným sponzorom a podporovateľom tohto športu Obec Liptovský Peter. Vďaka podpore starostky a zamestnancov obce majú hráči k dispozícii na tréningy a majstrovské zápasy sálu kultúrneho domu.

Nesplnené želanie - Výchova nových hráčov stolného tenisu. Nedostatok mladých ľudí je najväčším problémom v tomto športe nielen v našej obci ale celkovo v celej súťaži v okrese Liptovský Mikuláš.