Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Divadelný súbor f*ACTOR

Divadlo f*ACTOR vzniklo a pôsobí v Liptovskom Petre od roku 2015. Prvou inscenáciou bola komédia o problémoch súčasnej slovenskej dediny - Obec roka, s ktorou sa divadlo predstavilo aj na celoštátnej prehliadke divadla mladých v Tisovci – FEDIM 2016. Ďalšou inscenáciou bola tragikomédia 345 o mladých a trochu aj zúfalých ľuďoch, ktorí okrem práce hľadajú sami seba a svoje miesto v živote. Najnovšia inscenácia Neznášam ťa! sa nesie v podobnom duchu a v podobnej dramaturgii ako predchádzajúce dve: situačný humor, nadhľad, klasické realistické herectvo a problematika ľudí, ktorí sa zasekli medzi skončením strednej alebo vysokej školy a tridsiatkou.

Okrem súťažných festivalov sa divadlo predstavilo aj na nesúťažných prehliadkach v Tlmačoch (Divadelné dni pod Slovenskou bránou) alebo na festivale Divadelná Chalupka v Brezne. Mimo liptovských miest a obcí účinkovalo divadlo napríklad v Lučenci, Zlatých Moravciach, Martine, Banskej Bystrici, Tisovci alebo v Prešove.

Popri divadelnej aktivite sa snaží Divadlo f*ACTOR podporovať dianie aj v domácom Liptovskom Petre – členovia divadla tvoria krátke zábavné programy na plesy a výročia obce a pre deti pripravujú animácie počas Halloweenu (Strašidelný alebo Rozprávkový večer) a tiež Mikulášsky večer a Mikulášsku rozprávku.

www.facebook.com/divadlofactor