Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Oslavy 78. výročia SNP na Podbanskom

GALÉRIA
Dátum: 02.09.2022
Oslavy 78. výročia SNP na Podbanskom

78. výročie Slovenského národného povstania

sme si pripomenuli v sobotu 27. augusta 2022 na Podbanskom - Partizánskej lúke.

Osláv sa zúčastnili delegácie z viacerých liptovských i podtatranských samospráv vrátane našej obce. Organizátorom osláv bola tento rok obec Važec v spolupráci s Oblastným výborom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši a v Poprade. 

Program začal štátnou hymnou Slovenskej republiky, po ktorej zástupcovia miest a obcí postupne k pamätníkom položili vence a uctili si tak odkaz Slovenského národného povstania. Nasledovali slávnostné príhovory účastníkov osláv a kultúrny program, o ktorý sa postaralo folklórne združenie Stráne Važec. Na záver podujatia bola zapálená partizánska vatra.

Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši udelil obci Liptovský Peter k ďakovný list za rozvíjanie tradícií SNP v národnooslobodzovacom boji proti fašizmu a za dlhoročnú aktívnu pomoc v prospech Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.