Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomoc bytovke č.7 po požiari strechy

GALÉRIA
Dátum: 18.08.2021
Pomoc bytovke č.7 po požiari strechy

V pondelok 9. augusta 2021 v noci bytovku č. 7 v našej obci  zachvátil obrovský požiar.

V noci z 9. 8. 2021 na 10. 8. 2021 začala horieť strecha na bytovom dome č. 7 v našej obci. Obrovský požiar sa vďaka rýchlemu zásahu profesionálnych hasičov aj za pomoci dobrovoľných hasičských zborov obce Liptovská Porúbka a Liptovského Petra podarilo uhasiť a všetky štyri rodiny, ktoré žijú v uvedenom bytovom dome, sa mohli vrátiť do svojich domovov.

Naši dobrovoľní hasiči zostali až do ďalšieho dňa dozerať na spálenisko, aby mohli zasiahnuť v prípade opätovného vznietenia. Obecný úrad v Liptovskom Petre zabezpečil kontajnery na odpad a po obhliadke poisťovne sa majitelia bytov a dobrovoľníci z našej obce pustili do vypratávania odpadu zo zhorenej strechy.

Aj v tejto ťažkej situácii sa ukázalo, že je ešte veľa ľudí, ktorým nie je ľahostajné, čo sa deje okolo nich. Na našu výzvu hlásenú prostredníctvom obecného rozhlasu zareagovalo veľa ľudí, ktorí neváhali a prišli osobne pomôcť. Určite aj vďaka tejto pomoci sa podarilo strechu provizórne prekryť do dvoch dní.  Je potrebné ale samozrejme vybudovať novú strechu.

Všetkým, ktorí prišli pomôcť a samozrejme našim dobrovoľným hasičom úprimne za pomoc

Ď A K U J E M E.

Všetci, ktorí chcete finančne pomôcť obyvateľom bytovky č. 7,  môžete tak urobiť prostredníctvom príspevku na transparentný účet

číslo SK2709000000005182276800 s názvom Bytový dom č. 7 - pomoc po požiari.

Účet zriadila Obec Liptovský Peter v Slovenskej sporiteľni. Prispieť môžete akoukoľvek sumou. Prostriedky budú použité na novú strechu a náhradu škôd obyvateľom bytovky č. 7.

 

https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK2709000000005182276800

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.