Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Antigénové testovanie v číslach + poďakovanie

GALÉRIA
Dátum: 26.04.2021
Antigénové testovanie v číslach + poďakovanie

Krátke zhrnutie doterajšieho testovania v našej obci.

Obec Liptovský Peter zabezpečovala pre obyvateľov antigénové testovanie v tomto roku počas trinástich víkendov. V našom dočasnom odbernom mieste bolo vykonaných 4 171 antigénových testov na COVID-19. Priemerne tak prichádzalo každý testovací deň 298 ľudí. Pozitívny výsledok testu malo doteraz 44 ľudí, z toho 36 ľudí je s trvalým pobytom v našej obci. Percento pozitívnych ľudí je v priemere 1,05 %. Najvyššie percento pozitívnych testov sme zaznamenali 20. marca, kedy to bolo 2,99 % .

Počas všetkých dní testovania výtery z nosohltana a diagnostiku ochorenia Covid-19 zabezpečovali naše vždy ochotné zdravotníčky Jarka Hrabovská a Inka Piovarčiová. Aj touto cestou im ďakujeme hlavne za to, že sme nikdy  od nich nepočuli slová "nie", "nemôžem", ale vždy boli pripravené pomôcť. 

Organizovanie a usmerňovanie testovaných ľudí nám pomohli zvládnuť členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Liptovský Peter: Dušan Fiolek, Peter Fiolek, Milan Gajdoš, Marek Hucík, Matúš Chrupka, Emil Klaučo, Martin Kuboš, Milan Majer, Branislav Michalko, Radoslav Michalko.

Správu rezervačného systému, administratívne úkony, evidenciu testovaných, vystavovanie certifikátov a spracovanie výsledkov zabezpečovali zamestnanci obce:  Ivana Gajdošová, Júlia Illéšová, Anna Papajová, Dagmar Schlégerová.

Poďakovanie patrí aj Riškovi Schlégerovi, ktorý nám ponúkol a na mieru vytvoril softvér, ktorý využíval údaje z rezervačného systému a výrazne tým zefektívnil, urýchlil a zároveň uľahčil administratívne práce.

V testovacích tímoch sa vždy stretli skvelí, ochotní a pracovití ľudia, nikdy neboli zaznamenané žiadne  problémy alebo konflikty. Všetkým ešte raz ďakujeme za spoluprácu.

Ľudia, ktorí prichádzali na testovanie, boli disciplinovaní a veľakrát mali pre nás pripravené milé a veselé slovo, alebo úsmev spod rúška :).  Niektorí nás dokonca prekvapili a potešili drobnou pozornosťou alebo sladkosťou. Ďakujeme pani Mestickej,  Drugajovej, Juríkovej, pánovi Piovarčimu, Bubniakovi, Filipovi, Hanzlíkovi a rodine Kubániovej.

V prípade potreby budeme naďalej organizovať antigénové testovanie, o čom Vás budeme informovať na webstránke obce a prostredníctvom miestneho rozhlasu. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.