Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čo kam patrí?

Dátum: 16.05.2022
Čo kam patrí?

Krátke hravé videá, ktoré rozoberajú problematické druhy odpadov, pri ktorých často zaváhame, do ktorého kontajnera patria.

Množstvo vytriedeného odpadu sa zvyšuje najmä vďaka obyvateľom, ktorí zodpovedne pristupujú k triedeniu. Aby sme ich záujem a prístup k triedeniu odpadu aj naďalej podporovali, dávame do pozornosti vzdelávacie materiály, ktoré vytvorila spoločnosť ENVI-PAK. 

Koncom minulého roka boli zverejnené prvé zo série vzdelávacích videí - Čo kam patrí? Sú to krátke a hravé videá, ktoré rozoberajú problematické druhy odpadov, pri ktorých občania často zaváhajú, do ktorého kontajnera alebo vreca ich vhodiť.  K nim pribudli ďalšie časti, ktoré sa venujú blistrom na lieky, kompozitom, kovovým obalom, ktoré nezálohujeme, ale aj kazetám a CD nosičom.

Nové časti nájdete TU .

Veríme, že aj vďaka neustálemu vzdelávaniu v tejto oblasti prispievame k znižovaniu množstva odpadu vznikajúceho nielen v domácnostiach. Nezabúdajme, že ak už odpad vznikne, tak nech skončí v tých správnych vreciach či kontajneroch.

Ďakujeme, že triedite. 

envipak

  • Snažte sa odpad netvoriť vôbec
  • Zálohované obaly nepatria do koša, vráťte ich do predajne
  • Dodržiavajte farebnú abecedu triedenia: sklu patrí zelená, papieru modrá, plastu, kovovým obalom a nápojovým kartónom patrí v našej obci žltá
  • Trieďte odpad, oplatí sa to. Za vytriedený odpad občan neplatí, jeho zber hradia výrobcovia prostredníctvom OZV ENVI-PAK.
  • Obal označený ochrannou známkou ZELENÝ BOD patrí do triedeného zberu.

zelený_bod

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.